Ensimmäiset päivät koiranpentujen elämässä kuluvat lähinnä emon ja pentujen tutustuessa - aivan kuten ihmisilläkin. Pennut opettelevat suunnistamaan nisille ja emo opettelee hoitamaan ja asettautumaan siten että pennut voivat olla sen lähellä kuitenkaan rutistumatta. On ihmeellistä seurata kuinka luonto ohjaa käyttäytymistä. 

Laki ei juurikaan halua ulos mutta olen sitä taluttanut jonkin matkaa ja muutaman kerran päivässä päästänyt Hessun ja Letun kanssa pihalle. Kova kiire sillä on taas takaisin... Kuitenkin kun Hessu ja Lettu ovat menossa ulos se haukkuu perään ja tulee portille hyppimään - tästä tavasta on selvästi vaikea päästä eroon vaikka hoitovaisto sanoisikin muuta.

Lakilla on jonkun verran jälkivuotoa ja jälkisupistuksia, olen antanut sille molempina aamuina tulehduskipulääkkeen ja se on helpottanut oloa. Kuitenkin nyt tänä iltana sen lämpö on noussut huolestuttavan korkeaksi, 40 asteeseen. Soitettuani elänlääkärille sain ohjeet kuitenkin odotella vielä huomiseen jos nartun vointi on muuten ok ja se hoitaa pantujaan edelleen.

Pennut ovat jäntevöityneet ja osa on lähtenyt jo mukavasti kasvuun. Ensin olin hieman huolissani pienestä sinisestä pojasta Urhosta, mutta viime punnituksessa sen paino ei enää ollut pudonnut. Sensijaan suurempaakin huolta aiheuttaa nyt Tulppa-Taneli: Tulppiksen paino on ollut laskussa koko ajan. Aluksi se ei huolestuttanut sillä se oli melko pyöreä syntyessään, mutta iltapäivällä punnituksessa se oli jo 70g laihtunut joten menin ja ostin sille vastiketta. Tuttipullo oli sille ensin ihmetyksen aihe mutta aika nopsaan se huomasi että siitä saa sapuskaa melko helpolla.

Muut pennut ovat nyt tokana päivänä kutakuinkin syntymäpainossaan, Mustajalka ja Pilkkutyttö reilusti ylikin. Vielä on kuitenkin oltava tarkkana että kaikki pysyvät kasvutahdissa. Varmaankin nukun vielä kolmannen yön keittiössä retkisängyssä pentulaatikon vierellä.