732215.jpg

Lelut ovat alkaneet kiinnostaa Lakia koko ajan enemmän. Kun se aluksi vain hyökkäili niiden päälle ja puri, nyt se retuuttaa, kantaa ja myös tapporavistaa. Arvatkaas miltä tuntuu kun naskalihammaspentu tapporavistaa onnellista kasvattajaa nenästä?

Päivärytmi on muodostunut selkeästi seuraavanlaiseksi: Laki herää aamulla ennen kuutta, jolloin se alkaa haukkua ja kiljua. Kun menen sitä katsomaan, se haluaa pois pentulaatikosta. Kun nostan sen pois, se menee kakalle, leikkii hetken ja menee takaisin nukkumaan - maitobaarin kautta toki. Päivällä se enimmäkseen yhä nukkuu, mutta sitten kun herää täytyy ohjelmaa järjestyä, pentulaatikossa ei kökitä! Ulkona se jo menee reippaasti itse tutkimaan paikkoja, välillä saattaa makailla hetken. Hessunkin kanssa kaveerataan ulkona, sisällä Hessu ei voi sietää Lakia vaan murisee uhkaavasti ja irvistää. Lakihan ei ymmärrä tästä mitään ja jälleen on huolestuneen kasvattajan puututtava peliin.

Ruokailu on jo helppoa: kuppi pennun nenän eteen ja hetkessä se on tyhjä. Lettu ei vaan antaisi Lakin syödä vaan yrittää itse syödä Lakin eväät, irvistellen ja Lakia pois töykkien. Niinpä päädyin antamaan Lakille ruuat ylhäisessä yksinäisyydessään silloin kun Lettu on ulkona tai itse keittiössä syömässä.

Illalla Laki laittautuu hyvissä ajoin nukkumaan ja yöllä sitten vuoroin nukkuu, vuoroin käy maitobaarilla. Pentulaatikon sisustus on muutettu sanomalehti - ventapad malliseksi, sillä vaikka Lettu kyllä hyvin siistii Lakia edelleen, se ei ehdi joka pisua vahtia. On sitten helpompi siivota, ja molemmat koirat oikein nauttivat sanomalehtien repimisestä :D

Elämää helpottaaksemme otimme pentulaatikosta etuseinän pois jotta Laki pääsee vähän enemmän liikkumaan. Häkkiaitaus kuitenkin pitää sen ja Letun erossa muusta pahasta maailmasta silloin kun itse olemme muualla. Kun puuhastelen keittiössä tms, otan Lakin sinne taapertelemaan.

Letun vuodot loppuivat ja se alkoi syömäänkin paremmin. Kuitenkin pientä nirsoilua on edelleen havaittavissa. Tänään kävin sitten ostamassa sille tavallista ylläpitoruokaa (RC maxi sensible) josko se maistuisi paremmin. Ajattelin aluksi sekoittaa kahta laatua jotta maidon laatu ei kärsisi kun se vielä kuitenkin on pennun pääasiallinen ravinto.