Aamulla lähdimme viemään Tulppista ja Lakia lääkärille. Kovan pakkasen takia Tulppis matkusti takkini sisällä lämpimän kaurapussin päällä ja mukavasti meni matka. Eläinlääkäri tutki sitä ja ensiavuksi se laitettiin hengittelemään happea, sillä se haukkoi ilmaa koko ajan suunsa kautta, nenä tuntuu olevan aivan tukossa. Lisäksi se sai nestettä nahkansa alle kaksikin satsia.Siinä se sitten pötkötteli kuono happinaamarissa ja selvästi piristyikin sillä yöllä jatkunut lähes tauoton hiljainen valitus muuttui taas vaativaksi kiljahteluksi ja haukahteluksi.

Tulppis sai antibioottikuurin, sillä mahdollinen syy näille oireille on hengitystieinfektio. Kun lääke annettiin suun kautta, se kuitenkin pulautteli sitä uloskinpäin. Tämä saattaa johtua myös siitä että nenä on tukossa ja niellyt jutut menevät väärään rööriin, mutta toiseksi syyksi mietimme refluksitautia, missä mahaportti ei sukeudu ja ravinto pääsee liikkumaan edestakaisin ja menee sitten myös nenään. Mikäli kyse on tästä se saattaa korjautua ajan kanssa.

Nyt kuitenkin syödään antibiootit ja katsotaan auttaako ne, lisäruokaa annetaan pienissä erissä koko ajan. Nyt Tulppiksen paino oli  jo hieman noussut joten on ilmeistä että tissiltä se ei juurikaan mitään ole saanut. Jos hengittää pitää suun kautta ei imuote voi olla kovin vahva!

Nyt eletään sitten sydän syrjällään Tulppiksen kohtaloa miettien. Toivomme tietenkin kaikki että lääke puree ja Tulppis pääsee vielä valloittamaan maailmaa.

Laki sai myös antibioottikuurin, Synuloxia, kaiken varalta vaikka sillä ei aamulla lämmöt ihan niin korkealla enää olleetkaan (39,7).