Tänään illalla tulee koiranpennuilla ensimmäinen viikko täyteen tässä kylmässä ja karussa maailmassa! Niin se aika hujahtaa. Osa pennuista yrittää jo kovasti kävellä, etenkin hyvin kuntoutunut Tulppis on koko ajan jaloillaan. Kryptis on kehittänyt ihan oman etenemistyylin: se menee puoliloikka-ryömintä-sukellus askellajilla huikeaa vauhtia kohti lähelle ilmaantunutta maitobaaria. Punanenä yrittää pelotella muut pois kovalla äänellä ja massan voimalla. Urho ovelana sukeltaa näppärästi toisten alle ja löytää sieltä helposti vapaan tissin.

Tulppiksen paino on lähtenyt nousuun joskin vielä vähän hitaasti. Annan sille lisämaitoa nyt 3 tai 4 x 20ml päivässä, haluan kuitenkin että sille jää nälkä ja halu taistella tisseistä. Se on päällepäin pyöreä joten uskoisin että tuo kasvuvauhti tuosta kiihtyy kun nyt menetetty energia on saatu takaisin. Lääkettä sille anetaan vielä ensiviikon puoleenväliin ja sen myötä annan myös pullomaitoa ainakin niin kauan. Kun lääke maistuu aika pahalta on hyvä lykätä tuttipullo suuhun heti perään niin paha maku unohtuu ja aine menee mahaan asti.

Yöt olen nyt sitten kuitenkin nukkunut edelleen keittiössä katraan kanssa. Muuta syytä tähän ei kuitenkaan ole kuin se että on niin kamalan kylmä! Niinpä olen valmiina nostelemaan pentuja emon viereen heti kun yninää alkaa kuulua. Tosin viime yönäkin huoleni oli turha joten eiköhän tässä palata normaaliin rytmiin pikkuhiljaa.

Laki vielä kaivelee aika paljon mutta se on tajunnut että pesässä ei kaiveta ja se siirtyy kuramatolle raapimaan. Uskomattoman viisas koira!

Soittelin jo silmä- ja terveystarkastusten hintoja pennuille. Kiirehän tuolla ei vielä ole mutta silmätarkastuksia tekevät lääkärit ovat vähän kortilla tässä kaupungissa joten aikakin pitää varata hyvissä ajoin. Ja tulipa sitten samalla todistettua että kysely kannattaa, hinnoissa oli huikeita eroja!