Huh, Lakin punnitseminen kotivaa'alla alkaa käydä voimille. Tänään painoa oli 27,4 kiloa, eli  kolmessa päivässä taas 800 grammaa lisää. Kaikenkaikkiaan lisäpainoa on tullut tasan viisi kiloa nyt!

Pentulaatikko on koottu ja Laki otti sen tyytyväisenä vastaan. Nyt siellä on makuualustana ainoastaan villahuopa - sitä on hyvä pedata! Loppuviikosta pitää katsella valmiiksi jo synnytystarpeita ja -alustoja. Kovasti Laki jo petaileekin, mutta ei kuitenkaan maanisesti. Pieniä supistuksia selvästi on sillä Laki saattaa jättää vaikkapa puruluun syömisen kesken ja alkaa pedata. Toisaalta se pystyy lopettamaan puuhansa kun sitä kutsun. Tissit on nyt selvästi isontuneet ja Laki nuolee niitä, maitoa tihkuu herkästi.

Liikkuminen on vähän "maatamyötäilevää" mutta vielä toissailtana Laki loikki umpihangessakin kun Timppa ajoi traktorilla. Nyt en enää jätä sitä pihalle valvomatta, toisaalta tänään pakkasten takia jätin kaikki koirat päiväksi sisälle.

Ruoka maistuu edelleen mutta kakka alkaa olla jo vähän löysempää. Nyt aloin mittaamaan myös lämpöjä: vaikka vielä ei ole odotettavissa sitä lopullista lämmön laskua niin tottuupahan koira mittailuun ja minä opin tuntemaan sen normaalit lämmönvaihtelurajat. Vielähän tässä viikko pitäisi odotella!