Ensimmäinen, se riskialttein viikko on takana ja pennut sekä Laki voivat hyvin. Kävin ostamassa emonmaidonvastiketta mutta en varsinaisesti sitä ehtinyt syöttää kun kaikkien painot jo alkoivat nousta. kaksi pullollista sitä tein ja tarjosin pienimmille mutta kukaan ei juonut sitä 10 milliä enempää... Laki sitten joi suurimman osan molemmista pullollisista.

Lakilla oli maha vetelällä synnytyksen jälkeen nelisen päivää mutta vain kerran ehti löröt tulla sisälle kun olin kaupassa käymässä. Nyt vatsa toimii taas hyvin. Ruokahalu on hyvä ja annan sille ruokaa ihan rajoittamatta eli laitan uusia nappuloita kun edelliset on syöty. Tässä sattui olemaan hyvin kuumia hellepäiviä joten olen antanut Lakille myös elektrolyyttijuomajauhetta (RC Rehydration Support) puoli litraa päivässä, se varmaan oli hyvä myös tuon ripulin takia. Jatkan tätä juottamista vielä jokusen päivän ainakin. Ruokanahan sillä menee edelleen Eukanuba Premium Performance, sama mitä se syö normaalistikin.

Pennuissa alkaa näkyä persoonallisuuseroja. Kun niille annettiin kutsumanimet on niitä ollut helpompi seurata yksilöinä: Kake Kakkonen on kovaääninen ja reteäotteinen jätkänpätkä, Täplä liikkuva ja itsenäinen menijä, Mustatyttö nopea ja ketterä - vaikka se toisinaan unohtaa käyttää etujalkojaan. Ensimmäiset nimetyt yksilökuvat löytyvät Facebook - albumistani www.facebook.com/media/set/ . Albumiin pitäsi päästä kuvia katsomaan vaikka ei olisikaan Facebookin käyttäjä.

Laki vuotaa vielä, ei hirveästi mutta pentulaatikko pitää siivota useamman kerran päivässä. Siivouksen ajaksi nostan pennut "muuttolaatikkoon" missä ne yleensä nukkuvat rauhallisina, sillä aikaa äiti-Laki saa ulkoilla. Laki viihtyy ulkona tunnin-pari ihan hyvin jos pentujen vikinää ei kuulu. Tässä yhtenä päivänä Pongo oli meillä treenaamassa pujottelua ja kas, Laki oli ponkaissut pihalta portin yli ja tuli aidan raosta kentälle! Huomasin kyllä että sen jälkeen Lakin mahaan vähän koski, se oli levoton ja taas kaivoi vaikka se muuten on lopettanut petaamisen kokonaan.

Nyt onkin varmaan helpoin aika pentujen hoidossa, Laki pärjää niiden kanssa yksin eivätkä pennut vielä liiku laatikosta ulos. Kerätään voimia ja aletaan odottelemaan silmien aukeamista :)

Pennut muuttolaatikossa: