Olisi niin mukava kirjoittaa että kaikki menee hyvin ja pennut kasvavat kohisten... mutta ei se vaan mene ihan niin. No, ei nyt mitään katastrofiakaan ole tapahtunut, kaikki kymmenen pentua ovat elossa ja Lakikin voi olosuhteisiin nähden ihan hyvin. Pieniä huolia kuitenkin:

Lakin maito ei tahdo riittää koko porukalle. Tietenkään se ei vielä ole täydessä maidossaan ja siksi en ole antanut pennuille myöskään lisäravintoa, toivon että kun maito kunnolla laskeutuu se sitten riittäisi kun kaikki ovat sitä hinkumassa. Näinhän homaan ainakin teoriassa pitäisi mennä. Tarkkailen pentuja suorastaan maanisesti eli olen punninnut ne kahdesti päivässä ja seuraan ettei kukaan ala kuivua. Kukaan pennuista ei myöskään itke vaan ne nukkuvat nokosensa hyvin tyytyväisinä. Nyt kun ne ovat jo 2 päivää vanhoja, täytyisi painon alkaa nousta. Vaan vielä kolme pentua on alle syntymäpainonsa, ei paljoa mutta kuitenkin. Isoin tyttö ja isoin poika ovat kuitenkin nostaneet painoaan jo 50 grammalla! Seuraan tilannetta vielä huomisen ja jos ei maito ala virrata vuolaammin täytyy noille muutamalle sitten hakea vähän vastiketta. Toivon tosiaan että ei tarvitse, mutta jos on pakko niin on pakko.

Lakilla on ollut jonkun verran jälkipolttoja, onneksi harvakseltaan. Kuitenkin lyhyen aikaa poissa oltuani se oli repinyt retkisänkyni patjan. Myös pentulaatikon se oli myllännyt. Kun tuon jälkeen käytin sitä vähän pidemmällä lenkillä taisi sen olo helpottua sillä petaaminen loppui siihen - tältä erää. Sen jälkivuoto on tummaa ja limaista, samanlaista kun juoksujen lopulla yleensä, runsaampaa kuitenkin. Kuumetta olen siltä mittaillut, se on pysynyt alle 40, korkeimmillaan se oli 39,7 joka sopii maidontuotannon käynnistämiseen mutta ei viittaa tulehdukseen.

Pentujen tunnistaminen on todella vaikeaa. Tokihan ne sitten erotan kun nostan ne yksitellen ylös ja kääntelen ja luen muistiinpanoja, mutta aloin jo miettiä pitäisikö niille laittaa värilliset nauhat kaulaan nopeamman tunnistuksen edesauttamiseksi. Silloin myös valokuvista näkisi heti kuka on kuka, myös jälkeenpäin.

Tässä vielä juuri äsken napattu kuva perheonnesta: