Ulkoilua ollaan harrastettu nyt useaan kertaan päivässä, lämpiminä päivinä pennut ovat saaneet olla ulkona jopa pari tuntia kerrallaan. Tein niille pienen tarhantapaisen keittiön ovensuuhun jotta ne eivät pääse livahtamaan liian kauas. Välillä ne ovat myös syöneet ulkona.

Kiinteä ruoka on nyt niiden pääasiallinen ravinnonlähde. Kun pentujen hampaat puhkesivat n. kolmen viikon iässä, alkoi Laki välttelemään pentulaatikossa oloa; se kävi vain imettämässä ja pesemässä pennut mutta muuten makasi pentulaatikon ulkopuolella. Nyt kun pennut eivät pysy enää laatikossa, ei Lakikaan halua olla niiden kanssa keittiössä muuten kuin imetyksen ajan. Enkä ihmettele, sen verran hanakkaasti 10 naskalileukaa ahdistelee sitä... Nyt Laki siis käy imettämässä pari kertaa yöllä ja pari-kolme kertaa päivällä. Maito alkaa myös olla niin laihaa että toimenpiteessä ei montaa minuuttia kulu.

Pentulaatikosta oli pakko ottaa etuseinä pois sillä se ei pidellyt pentuja ollenkaan enää. Ne kiipesivät reunalle ja loikkasivat "vapauteen"! Sitten ne aikansa seikkailtuaan vinkuivat päästäkseen takaisin! No, nyt ne saavat kulkea keittiössä vapaasti ja ainakin nyt ensimmäisenä päivänä ne sitten kuitenkin kerääntyvät laatikkoon nukkumaan. Suunnittelin kyllä tuovani töistä pari isoa pahvilaatikkoa niille nukkumapesiksi jotta saan purettua koko synnytyslaatikon pois. Viime pennuillahan oli nukkumapesänä kevythäkki mutta nehän pureskelivat siitä vetoketjut ja lukitussoljet... pahvilaatikkoa saa pureskella niin paljon kuin sielu sietää!

Leikkisiksi pennut ovat yltyneet. Aluksi ne painivat, haukkuivat ja murahtelivat toisilleen mutta koko ajan enemmän niitä alkaa kiinnostaa myös lelut. Pieniä köydenvetomatseja on jo otettu ja välillä käydään kiinni ihmisten lahkeisiin. Toisaalta pentujen koordinaatio ei ole vielä kovin hyvä, välillä ne tupsahtavat nenälleen ja välillä hyökkäys kaverin kimppuun saattaa hyökkääjän itsensä mukkelis makkelis.