Viides viikko sujahti taas kuin siivillä. Kuten arvata saattaa, pentujen päästäminen vapaaksi koko keittiöön ei kauaa niille riittänyt vaan  kohta ne alkoivat hinkua jo keittiön portista toiselle puolelle. No, tokihan silloin kun isot koirat ovat ulkona pennut saavatkin tutkia muutakin taloa, mutta pentutrvalliseksi esim. olohuonetta ei ole "asennettu" joten vain valvovan silmän alla siellä käväistään. 

Portilla sattui kuitenkin muutaman kerran joku kevyemmistä pennuista jäämään jumiin: ensin Urho tunkeutui puolien väliin niin että etujalat olivat toisella puolella mutta varsinainen rintakehä ei mahtunutkaan. Prtti piti purkaa että pentu saatiin pinteestä pois. Sitten Kryptis sujahti kokonaan portista läpi! Virittelimme tänä aamuna nuo reunimmaiset, vähän leveämmät välit kontaktimuovilla umpeen. Pianhan pennut kasvavat niin etteivät enää mahtuisikaan.

Eilen sitten lähdettiin ulos. Kaisan kanssa roudattiin pennut kahdessa erässä pihalle. Yöllä oli ollut pakkasta joten maa oli kyllä kylmä. Veimme ne kuitenmin aurinkoiseen pihan kohtaan. Kovasti siinä ihmeteltiin avaraa maailmaa! Kukaan pennuista ei varsinaisesti "jämähtänyt" niille sijoilleen vaan uteliaana ne tassuttelivat ympäriinsä. Vähän varovasti, matalana, mutta hännät pystyssä.

Pilkkutyttö ja Mustajalka tomerina

Kryptis seikkailee

Iltapäivällä Askon kanssa laitettiin kaikille uuden uutukaiset kaulapannat ja lähdettiin uudelle ulkoilulle. Nyt ei ollut enää niin kylmä. Asko sai pennut tulemaan peräänsä lumilinnaan ja pennuista näytti olevan hauskaa mennä lumitunnelista edestakaisin. Nyt otettiin jo vähän leikkiasennetta - ja tietysti kakkailtiin lumilinna täyteen mistä Asko ei oikein tykännyt. No, oppiipa koirien hoidon tämänkin puolen :D 

Pennut innoissaan Askon kanssa

Punanenästä tulee isona traktorikuski?

Kryptis käyttää kottikärryjä

Kaulapantoja ei ehditty ulos mennessä ihmetellä, mutta sisään tullessa alkoi melkoinen rapsuttelu. Meinasi siinä syöminenkin unohtua kun pentu toisensa jälkeen istui rapsuttamaan kaulapantaansa. Sitten ne keksivät että kaverin pantaa on kiva pureskella ja nyhtää. Ei siis passaa jättää niille pantoja kun ne ovat keskenään.

Mikä mun kaulassa on? (Pilkkutyttö)

Mustajalalla oli peräsuoli vähän pullistunut. Oliko sitten ollut vatsa kovalla vai mitä. Annoin sille kuitenkin parafiiniöljyä pienissä erissä pitkin päivää jotta pylly ei enempää ärry. Tänä aamuna se näyttikin jo ihan hyvältä, vähän turvonnut mutta ei enää punainen. 

Kuivamuonaa nuo ovat nyt saaneet kolme annosta päivässä. Osa pennuista tosin aina nukkuu eikä viitsi tulla syömään, ilmeisesti ne sen verran saavat Lakilta vielä maitoa etteivät ole nälkäisiä. Olen kuitenkin katsonut että sama pentu ei nuku useamman ruokintakerran ohi. Emonmaidonvastiketta olen vielä antanut Tulppikselle iltaisin, tuttipullo piti kuitenkin vaihtaa kupiksi sillä Tulppis puri tutin aina ihan lyttyyn. Vastike loppuu tänään, enempää en sitä tietenkään osta. Viisiviikkoiset pennut pärjäävät jo hyvin ilman maitoa, sitäpaitsi olen nähnyt myös Tulppiksen käyvän taas tissillä, vaikka jo luulin ettei se enää siellä käykään kun on syönyt muuta ruokaa jo niin kauan.

Vieraita on käynyt päivittäin. Pennut ovat kyllä vieraskoreita kun yleensä nukkuvat kun joku tulee... sitten myöhään illalla ja aikaisin aamulla riehutaan senkin edestä. Nyt kaikki kantavat leluja ja ovatpa ne innostuneet keskenään jo vetoleikkeihinkin. Tarkoituksena on näinä päivnä alkaa "treenailemaan" niiden kanssa yksitellen leikkimistä ja muita pikkujuttuja, eli pikkuhiljaa alkaa totuttaa niitä myös siihen että ne veljet ja siskot eivät aina olekaan läsnä. Myös ulos mennään hihnan kanssa harjoittelemaan.

Punanenä ja Mustajalka

Tulppis on ollut edelleen ilon aihe: siitä ei juurikaan enää edes huomaa että se on erilainen. Sen liikkeet vakiintuvat päivä päivältä ja se osaa jo kaikki kolme askellajia. Hyppääminen on vielä vähän huonommin koordinoitua kuin toisilla ja tunnustellessa huomaa että sillä ei ole niin vahvat lihakset kuin muilla pennuilla. Tämän vuoksi se myös näyttää huonommin kulmautuneelta. Pään asento on kuitenkin suoristunut ja korva asettunut oikein. 

Tulppis