2,5 viikkoiset pennut jo liikkuvat tomerasti, myös liukkaalla lattialla edetään reippaasti - aluksihan ne tarvitsivat tassujensa alle pitävämmän alustan mutta nyt lihaksisto ja koordinaatio riittää jo viemään pentuja eteenpäin ilman ylimääräistä tukea. No toki välillä tumsahdetaan nurin mutta napakasti ne sitten myös kierähtävät pystyyn.

Matolääkkeenä annoin Canexin, nyt käytin apuna lasten lääkeruiskua jolla sain tahnat helposti pentujen suuhun. 

Liikkuvuuden lisääntyessä myös nälkä kasvaa. Niinpä aloimme tarjoilla niille sapuskaa sunnuntaina 12.8. Ensimmäinen ateria sisälsi liotettuja nappuloita (Eukanuba Puppy Start) ja syötimme nappuloita ihan kädestä. Kaikille maistui ruoka hyvin, niinpä en alkanut sekouttelemaan mitään jauhelihoja tai muita makuaineita. Niitä syödään sitten myöhemmin kun vatsat alkavat toimia kunnolla.

Maanantaina laitettiinkin ruoka jo pentukuppiin. Osalle täytyi taas kädestä näyttää että tämä on sitä samaa mitä eilenkin syötiin, sitten ne jokainen osasivatkin jo syödä kupista. Tässä vaiheessa lienee selvää että isoimmat pennut syövät enemmän, ne sitä varmaan eniten tarvitsevatkin, pienimmät maistelevat vain vähäsen ja vetäytyvät sitten nukkumaan. Nyt ruokaa annetaan kahdesti päivässä, loppuviikosta tai viimeistään ensi viikonloppuna lisätään se kolmas ruokintakerta.