Pentujen elämä on nyt melko vakaata, isoimmat pojat huitelevat siinä kilon kieppeillä eivätkä enää ole niin kylmänarkoja. Pienempi porukka sensijaan edelleen hakeutuu kasaan nukkumaan silloin kun Laki on pois pesästä. Kaikki kasvavat kuitenkin hyvin, myös Tulppis. Porukan pienin on edelleen Urho mutta se pitää hyvin puolensa niin maitobaarissa kuin poikapainissakin.

Niin, tosiaan, pennut ovat jo alkaneet hieman leikkiä. Ne nojailevat toistensa päälle ja ovat murisevinaan. Tönivät ja änkevät. Huomasin että heti kun niiden korvat fyysisesti aukesivat, ne alkoivat äännellä eri tavoin eli ilmeisesti myös alkoivat kuulla. Kevyemmät pennut yrittävät kovasti jaloilleen ja ottavat huteria kävelyaskelia. Paksummat sensijaan pysyttelevät enimmäkseen maha maassa, välillä nousevat puoli-istuvaan asentoon, mutta kyllä takajaloillakin punnerretaan sitten kun maitobaariin mennään ja kaverista saa sopivasti tukea.

Paksut pojat Punanenä ja Mustajalka. Myös tuota karvaa on aika runsaasti...

Onkin tosi vaikea miettiä niiden ruoka-asioita kun joukossa on muutama hoikka(Tulppis, Pilkkutyttö, Urho) ja muutama selkeästi pullukka (Punanenä ja Mustajalka). Jos satun olemaan vieressä kun Laki alkaa syöttää, autan pienempiä ensiksi tissille jotta ne ehtivät ottaa vähän etumatkaa ennen isompien poikien heräämistä. Toisaalta niiden oppimisen kannalta olisi vaan hyvä olla puuttumatta luonnon järjestelyyn. Maitobaarin löytyminen kun on melkoisen hyvä vahviste sille että pentu aktiivisesti etsii, haistelee ja suunnistaa kohti lämpöä!

Lakille olen kyllä antanut niin paljon ruokaa kun se syö, eli lisään kuppiin aina nappulaa kun edelliset on syöty. Lakin tiineysaikana syömä Eukanuban aktiiviruoka loppui pentujen ensimmäisinä elinpäivinä, ja koska Eukanuban Puppy Starteria ei tilausyrityksistä huolimatta saatu, ostin säkin Royal Caninin Maxi Starter Mother & Babydog - ruokaa. Siinä on vielä enemmän rasvaa ja se on sitten pennuille hyvä sapuska opetella syömään kiinteää ruokaa.

Toistaiseksi pennut käyvät ainoastaan tissillä, paitsi Tulppis, joka saa lisämaitoa pullosta kolmesti päivässä. Edellisessä postauksessa kirjoitin antavani sille 20ml kerrallaan mutta heti samana päivänä tuo kerta-annos piti nostaa 40 milliin. Sen Tulppis huitaisee kerralla ja hyvällä ruokahalulla. Tulppiksen kanssa taisi käydä samoin kuin pulloruokittujen lasten kohdalla usein käy: kun pullosta saa niin paljon helpommalla ei tissillä enää viitsitä tehdä töitä. Tissiltä otetaan se mikä helpolla saadaan mutta muuten siellä leikitään ja nautiskellaan. Ketään muuta pentua en ole alkanut pullolle opettamaan, ei onneksi ole ollut tarvetta. 

 

Eilen illalla, oltuani ensimmäisen päivän loman jälkeen töissä, sain sydämentykytystä Kryptiksen takia. Se makasi kyljellään pentulaatikossa ja valitti. Kun otin sen syliin se oli aivan veltto. Tuli heti mieleen Tulppiksen sairastuminen ja mietin jo uskallanko antaa Tulppiksen lääkettä Kryptiksellekin. Sitten mietin jo sairastuuko koko pentue ja voiko herpesvirus iskeä vielä näinkin myöhään.... Kuitenkin kun olin pitänyt velttoa Kryptistä sylissä ja Lakin tullessa ulkoa asetin pennun tissille, se virkosi ja parin maitobaariaterian jälkeen se oli taas ihan reipas. Ilmeisesti tässä oli käynyt niin että siltä oli jäänyt pari baarikierrosta väliin ja sitten iski kylmyys. Pentuja kun on seitsemän, sama määrä kun toimivia tissejä, saattaa helposti joku jäädä yhdellä syöttökerralla vähemmälle jos aika kuluu siihen että etsii itselleen sopivaa paikkaa tönivien ja änkevien isojen poikien joukosta.

Tytöt, viisaat päät vastakkain.

Facebook-albumini on nyt auki myös niille jotka eivät ole Facebookiin kirjautuneet. osittain siellä on samja kuvia kuin täällä mutta joitakin eri räpsyjäkin löytyy.