Ensimmäisen viikon jälkeen lakkasin punnitsemasta pentuja päivittäin. Periaatteessa mieli olisi tehnyt, mutta huomasin että itse vain aloin panikoimaan jos joku pennuista ei olisikaan kasvanut yhtä paljon kuin joku toinen -  vaikka todennäköisesti kyse olisi ollut vain siitä että juuri se pentu ei ollut juuri syönyt ja vastaavasti oli juuri pissannut. Kun sitten kaksiviikkoispäivänä taas punnitsin pennut, paniikki iski kuitenkin.

Nimittäin Täplä oli jäämässä pesueen pienimmäksi vaikka se ei pienimmästä päästä ollut syntyessään. Lisäksi se tuntui kuivalta ja laihalta käteen. Niimpä kaivelin esiin käyttämättä jääneen emonmaidon korvikkeen ja aloin tarjota Täplälle maitoa. Mutta eihän se huolinut, nyt oli jo liian myöhäistä opettaa pentua tuttipullolle! Mikä siis neuvoksi?
No kaksi kertaa laitoin sen toisten edestä tissille kun Laki tuli syöttämään. Ja huojennus oli suuri kun aamulla punnitsin sen uudelleen ja paino oli noussut huikeasti. Muutaman päivän sitä seurasin ja tilanne näyttikin jo ihan hyvältä. Sen kohdalla oli nyt sitten kuitenkin nähtävästi käynyt niin että pari tisuateriaa oli jäänyt väliin juuri ennen punnitusta.

Napsin pennuilta kynnet lyhyemmiksi ekan kerran 10 päivän ikäisenä. Se oli helppoa kun pennut eivät vielä juurikaan vastustelleet. Nyt niitä sitten täytyy leikkailla muutaman päivän välein.

11 päivän ikäisenä pennut nousivat jaloilleen ja alkoivat opetella kävelemään. Eikä niillä ollut vielä edes silmät auki! Isoimmat pennut - Iso Iita ja Kake Kakkonen -  punnersivat pystyyn silkalla voimalla, pienemmät taas tepastelivat ketteränä ympäriinsä. Erikoista oli tosiaan se että ne lähtivät liikkeelle kaikki yhtä aikaa!

Silmät aukesivat sitten 13 - 15 vuorokautena. Ennen silmien aukeamista muutamalla pennulla oli rähmää silmäluomissa, pyyhin ja liottelin niitä keitettyyn veteen kastetulla pumpulitupolla yhden kerran.

Lakin jäkivuoto on käytännössä loppunut, ihan vaaleanpunaista limaa tulee välillä lähinnä pissaamisen yhteydessä. Tissit on pysyneet hyvässä kunnossa ja maitoa riittää. Lenkille se lähtee kyllä innokkaasti mutta vielä innokkaammin vetää takaisin heti kun käännytään... kakka on vähän löysää mutta luulen sen johtuvan lähinnä suuresta ruokamäärästä, Laki syö nyt yli kolme kertaa sen määrän mitä normaalisti!