Olin mittaillut Lakin lämpöjä viikonlopulta alkaen. ne liikkuivat "turvallisesti" 37,6 - 38,4 välillä. Tiistaina sitten iltapäivällä lukema oli 37,2 ja illallakin vielä 37,1. Sitten mittasin vielä ennen nukkumaanmenoa ja lukema oli mielestäni nousussa, en kuitenkaan tullut kirjanneeksi sitä ylös. 

Alkuyöstä Laki herätti minut haukkumalla ja se tahtoi ulos. Käytin sitä tarpeillaan ja se oli kovin levoton. Jäin sen kanssa keittiöön nukkumaan mikä oli hyvä ratkaisu sillä se halusi ravata pihalla noin tunnin välein.
Aamulla sitten selkeät avautumisvaiheen oireet jatkuivat. Petailua, läähätystä, ulkona ravaamista. Sama pallo otettiin pentulaatikkoon hoidettavaksi kuin viimeksikin. Kuitenkin Lakin lämpö pysyi alhaalla, klo 14 se oli alimmillaan 37,0 ja klo 17 vielä 37,1. Sitten se lähti nousuun.
klo 22 mittasin lukemaksi 37,7 ja koska Laki oli varsin rauhallinen, arvelin ettei synnytys kuitenkaan vielä ala. Otin jäätelöä ja mentiin katsomaan Harry Potteria. Sitten kun tulin tuomaan jäätelölautasia pois, kuulin että Laki lussutti ja huomasin ihmetyksekseni että laatikossa oli juurisyntynyt pentu! parinkymmenen minuutin päästä syntyi toinenkin, nämä molemmat olivat poikia. Vielä 25 minuuttia ja maailmaan tupsahti tyttö klo 23.20. Askon kanssa punnittiin nämä kolme pentua ja hyvän kokoisiahan ne olivat, pienin oli luonnollisesti tyttö joka painoi 271g, molemmat pojat olivat yli 330grammaisia.
Sitten Laki kävi hoitelemaan pentuja ja taisipa torkahtaakin - myös meidän miesväki nukahti. Minä jäin ihmettelemään milloin seuraava syntyykään.  Laki oli hyvin rauhallinen mutta sen vatsaa tunnustelemalla tiesin että pentuja siellä vielä on, liikkeet tuntuivat selvästi. laitoin Lakille nesteytysjuomaa ja tarjoilin sitä sille "sänkyyn". Laki joi mielellään. 
Kun neljäs pentu sitten alkoi syntyä yhden jälkeen, säikähdin sillä se oli tulossa takajalat edellä, eikä Laki meinannut saada sitä työnnettyä ulos. Pentu vaan seilasi sisään-ulos siinä suuaukolla. Menin auttamaan ja sain jonkinlaisen otteen pienestä liukkaasta vartalosta, sain pidettyä sillä tavalla kiinni ettei pentu luiskahtanut enää sisäänpäin. Tämä pentu oli tyttö ja ainoa jonka kuivaamisessa vähän autoin Lakia sillä aiemmin syntyneet kolme jo vaativat äidin huomiota ja tämä, oltuaan takaperin puristuksissa tovin, oli vähän veltto. 
Viides pentu, poika, syntyi 50 minuutin päästä.  Siitä puoli tuntia tuli vielä tyttö. Tähän asti oli "varmaa" että pentuja tulee, nyt piti alkaa arvailemaan ja tunnustelemaan Lakin vatsaa. Ajattelin roudata sen pihalle ja samalla vaihtaa aluset laatikkoon, muta seitsemäs pentu putkahtikin ihan yllättäen, tosi helpon tuntuisesti. Ja vain 10 minuutin päästä kahdeksas! Eikä siinä vielä kaikki, yhdeksäs pentu syntyi klo 3.30. 
Olen kyllä tosi tyytyväinen miten hyvin Laki hoiti synnytyksen, viime kerrallahan se jouduttiin leikkaamaan enkä voinut olla varma, olisiko sillä taipumusta polttoheikkouteen. Olin toisaalta myös tosi iloinen siitä että Lakia ei häirinnyt se että alussa oltiin koko perhe laatikon laidalla ihmettelemässä, ja sen yhden perätilassa olleen kohdalla sain auttaa. Lakihan on normaalielämässä melko itsenäinen koira joten olisi voinut hyvin käydä niin ettei se salli ihmisten mukanaoloa. Vähän hirvitti Lakin ronski käytös kun se nosti joitakin pentuja napanuorasta ilmaan saadakseen ne toisten ohi napanuoran katkaisuun ja kuivattavaksi, mutta eivätpä nuo rikki menneet. Annoinnsen tosiaan itse katkaista kaikki napanuorat ja syödä jälkeiset, eipä siihen väliin olisi ehtinytkään kun se söi ne heti kun ne ulos tulivat - monet jo heti pennun perässä.
Nyt kun kaikki pennut ovat saman värisiä eikä niillä ole mitään erityisiä merkkejä (vain muutamalla on selkeät merkit päässä),  minun piti  pitää kirjaa jotta erottaisin ne jatkossakin. Ne ovat nimittäin todella samannäköisiä. Kirjasin ylös kunkin piirteitä "kapea kaulus" vain huomatakseni että seuraavallakin saman sukupuolen edustajalla oli kapea kaulus... no korkeammat sukat sitten. Kun painotkin ovat lähes samat, saa nähdä kuinka käy :)