Hui kun aika menee nopeasti! Pennut ovat kohta jo 6 viikkoisia. Ne ovat kaikki kasvaneet tasaisesti, kaksi isointa eli Iso-Iita ja Kake Kakkonen ovat omalla käyrällään ja kahdeksan muuta aika lailla nipussa omallaan. Tilasinkin pentupaketit Iitalle ja Kakelle maxi-ruokaa ja muille medium versiota. Porukan pienin Täplä (joka itse asiassa taitaa olla jo mennyt parista pienimmästä nartusta ohikin) on kasvanut ja kehittynyt ihan uroksen näköiseksi, selvät sukupuolileimat on myös muilla uroksilla. Palleja olen niiltä tunnustellut, kaikilla on tuntunut jossain vaiheessa jotain.... vielä ne saattavat liikkua mutta uskoisin että kivesvikaisia niistä ei tule.

Napatyriä on muutamalla mutta tällä hetkellä minun mielestäni ainoastaan Tähden tyrä on semmoinen jonka saattaa joutua operoimaan aikuisena. Siinäkin reikä on pienentynyt jo tosi selvästi joten voi olla että sekin tulee kuntoon mutta seurattava sitä on. 

Purennat on tietysti toinen huolen aihe: kaikilla on tässä iässä hyvän mittaiset alaleuat eli yläpurentoja ei ole. Muutamalla alaleuka on kuitenkin hieman kapea ja vaikka alakulmahampaat asettuvat ihan oikealle paikalleen yläkulmureiden eteen ja ikenen ulkopuolelle, pitää hammaskalustonkin kehitystä seurata sitten kun hampaat alkavat vaihtua. 

Hampaitaan nämä kyllä osaavat käyttää. Edellisten pentujen kanssa en paljoa kiellellyt niitä kun ne roikkuivat vaatteissani tai missä milloinkin mutta näitä on pakko. Ne tosiaankin ottavat kiinni ja ihan takahampailla, vetäen ja ravistaen suorastaan raivokkaasti. Niiden keskinäisissä leikeissä voittaja kuljettaa leluaan niin että se näyttäisi olevan kurkussa asti... ja sitten lelu viedään pesään ja sen päälle käydään maate. Ikävä kyllä kun kyseinen pentu nukahtaa, joku muu pöllii lelun.

Normaalin ruokailun lisäksi ne ovat saaneet maistella muitakin herkkuja. Eilen toin töistä keitettyjä kananmunia. Pilkoin ne pieniksi ja syöttelin kädestä samalla imuuttaen pentuja. Juu, hyvin imuuttuivat, veret tuli sormista kun Nenäkäs haukkasi... 

5-viikkoispäivänä Salme kävi siruttamassa pennut. Ne olivat aika rauhallisia mutta eivät kuitenkaan unessa. Niinpä aika moni protestoi tiukkaa kiinnipitämistä ja muutama (Täplä ja Hihaton) vinkaisi myös neulan pistoa. 

Pennut ovat ulkoilleet lähinnä omassa tarhassaan. Armotta olen ne sinne roudannut myös sateella, siellä on kuitenkin sadesuoja. Märkää maata ne eivät arastele ollenkaan ja myös pimeällä ne liikkuvat hännät tötteröllä. Erityisesti olen kiinnittänyt huomiota Nenäkkään ja Kaken rohkeuteen, ne eivät jää mitään varjoja tuijottelemaan vaan käyvät asioillaan siellä missä sattuu huvittamaan ja menevät tutkimaan uusia esineitä ensimmäisenä. Tai no, Kake on välillä vähän laiska mutta hereillä ollessaan se kyllä menee etunenässä.

Vieraat ihmiset moikataan välittömästi ja tuttavallisesti mutta jos ihminen ei ala villitsemään pentua, ne eivät jää jalkoihin kiehnäämäänkään. Muutamat tytöistä pyrkivät kyllä muita helpommin syliin: Maitoparta, Hihaton ja Mustatyttö. Maitoparta muistuttaa kovasti mummoaan Lettua ja Mustatyttö taas toista mummoaan Kukkaa! 

Eilen pennuilla oli ekaa kertaa kaulapannat kaulassa. Eipä siinä mitään kummallista ollut, vähän niitä rapsuteltiin mutta sitten ne unohtivat koko jutun. Nyt olisi sitten tarkoitus alkaa niitä kuljettamaan muuallakin, sekä irrallaan että totutella vähän hihnaan. 

Laki kävi vielä viimeiset kerrat imettämässä viikonloppuna. Eilen en sitä enää pentujen luokse laittanut kun sillä ei näyttänyt olevan haluja mennä sinne. Se on aika hyvässä kunnossa, tissit toki roikkuu hieman mutta muuten se ei ole lihava tai laiha vaikkakin karvanlähdön myötä vähän kapisen näköinen.