Jo viimevuonna harkitsin herpesrokotteen antamista Lakille. Silloin kuitenkin klinikalta tyrmättiin koko ajatus ja se sitten jäi... sitten elin kauhunsekaisia hetkiä kun kuulin tuttavakasvattajan pentueen kuolleen herpekseen. Nyt en aikonut pelätä vaan halusin rokotteen.

Soittaessani klinikalle siellä vastannut hoitaja kuitenkin taas sai minut empimään. Rokotetta annetaan kuulemma vain erityisistä syistä, ei ollenkaan niinkuin varmuuden vuoksi... mitä hel...tiä ajattelin ja sanoin vielä  miettiväni asiaa. No en miettinyt kuin päivän: Lemmikkipalstoilla joku juuri kommentoi aiheeseen ettei ollut 20 vuoteen ollut sairaita mutta sitten se ensimmäinen herpespentue.. juu en aio ottaa sitä riskiä. Lakin voisin vielä astuttaakin uudelleen mutta Topia tuskin enää sille saisin.

Lisäksi olin kuullut itä-Suomessa riehuneen alkuvuodesta kyseisen taudin suorastaan epidemian, ja mehän saatiin kennelyskä Kuopion agilitykisoista! No voihan se toki olla ollut ihan kennelyskäkin mutta aikuisilla koirilla herpes oireilee hengitystieinfektion tapaisena. Siispä soitin klinikalle uudelleen ja kävimme hakemassa Eurican-herpesrokotteen viikko astutuksen jälkeen.

Lakin paino klinikan kunnollisella vaa'alla oli 22 kiloa, tästä on hyvä lähteä kasvattelemaan vatsaa!