773662.jpg

Laki on nyt käynyt autoilemassa: eilen otin sen collielenkille mukaan. Tietenkään se ei voinut vielä lähteä varsinaiselle lenkille vaan sen ajan odotti yksin autossa, hiljaa ja kiltisti. Ajon aikana se oli ensin etupenkillä (ajoin tosi varovasti), sitten Annen sylissä (Anne-parka sai kauheita naarmuja niskaansa kiipeilevältä koiranpennulta) ja loppumatkan häkissä, mihin rauhottuikin ihan asianmukaisesti.

Vieraassa paikassa, mistä me muut lähdimme lenkille, se käyttäytyi uteliaasti ja tutki paikkoja vähän turhankin rohkeasti, sain välillä juosta perään ettei se mene tielle.

Tänään kävimme ensimmäistä kertaa hihnalenkillä. Panta sillä on ollut muutaman kerran kaulassa, sitä se silti vähän rapsutteli. Hihnassa käveli ensin todella hienosti, mutta sitten kun menin hakemaan kameraa ja yritin lähteä uudelleen, Laki oli sitä mieltä ettei enää lähde. Ajattelinkin jo että tämä menee liian helposti!
773660.jpg

Niin, Laki on jo 6-viikkoinen, ja viikon päästä se olisi periaatteessa luovutusikäinen. Lakihan jää meille kotiin, mutta jos olisin sitä antamassa pois, sen voisi kyllä hyvillä mielin tuolloin luovuttaa: se on hyvin utelias ja seikkailunhaluinen, eikä äidin perään enää ollenkaan. Pikkusen se vielä käy tissillä mutta nekin hetket tahtoo sitten mennä Letun jalkojen kimppuun hyökkimiseksi, ja Letun tisut on nyt kuivuneet ihan silmissä.

Laki saa nyt toisen matolääkkeensä, annan taas 3 päivää Flubenolia. Toisten ohjeiden mukaan se olisi pitänyt madottaa useammin, mutta asioiden ollessa näin olen sitä mieltä että tämä riittää. Ehkä madot "jylläisivät" enemmän jos pentuja olisi monta? Seuraavan matokuurin se saa (ellei varsinaista syytä ilmene) sitten vasta 10-viikkoisena. Silloin madotan myös perheen muut eläimet, tämänkertaisen kuurin jätän Letulta väliin kun sillä on se antibiootti päällä, en halua rasittaa suotta sen elimistöä. Olen myös jokseenkin vakuuttunut että Letulla(kaan) ei ole matoja.

Jos Laki olisi lähdössä uuteen kotiin, näinä päivinä olisi myös eläinlääkärin tarkastuksen aika. Koska en saanut sille virallista silmäeläinlääkäriä, päätin etten vie sitä ollenkaan pentutarkastukseen. Se vaikuttaa päällisin puolin terveeltä ja ensimmäisten rokotusten yhteydessä tutkitaan sitten tarkemmin joka tapauksessa. Nyt meiltä jää tietämättä onko sillä mahdollisesti pentu-CRD ("go normal"), mutta mikäli se aikuisena silmätarkastuksessa näyttää terveeltä aion teettää sille geenitestin jonka sitten pitäisi tuo asia selvittää.